El Stockholmo..

I helgen var jag på besök i vårt vackra lands huvudstad. Pappa och jag satte oss i bilen i fredags vid tretiden och påbörjade den långa resan till min faster och hennes mans bostad vid Lejonals slott. På vägen hämtade vi upp min farmor och resan fortsatte. Väl framme möttes vi av min faster och hennes man samt min andra faster som också hon kommit på besök speciellt för den här helgen. Fem labradorer kommer utspringades för att möta oss och det är ett evigt springades hela helgen och klappar och kel och slickningar på händer och ansikte.

Vi var och såg slottet, hörde Nordman repa inför kvällens festival, åt lunch i gamla stan och tog små kikar i väl valda boutiqer. Jag köpte en fin "toalettavla" som jag ska sätta upp på toalettdörren. Motivet var i den romantiska stilen bestående av ett handfat med spegel och attiraljer runt om. Jag köpte också en doftlampa som fungerar som en katalysator (så det är inget som brinner) och till den fick man en stor flaska med doftolja. Jag valde den med espressolukt. Vi var också en tur ut till Steninge Slott där de har en liten handelsträdgård kan man kanske kalla det samt egen ljusstöpning och glasmakeri. Därifrån deras shop kom jag inte direkt rik ut igen. Jag köpte tre porslinsburkar för kaffe, te och socker, en jättefin tehuv, fyra martiniglas och sju stycken handblåsta dricksglas samt två handblåsta glasblommor. Ja det var nog allt jag köpte.

I övrig var vi hemma hos min faster och åt och drack gott och umgicks och kelade med kundarna och katterna. På söndagen efter Steninge Slott satte vi oss i bilen och åkte neråt igen. Släppte av farmor och åkte sedan vidare hemåt. Jo jag glömde att vi var ju och kollade på Vasamuséet också, den stora båten. Fantastiskt vad välbevarad den är! Jo vi var hemma halv tolv på söndag kväll och jag fick satt in mina glas i bokhyllan och sen vart det sovdags. Och så var den helgen över.

I think...

www.songwriteruniverse.comcurbsideprophecies.files.wordpress.com


I´m in love!

Sorry Johan, du får ge plats åt min nya kärlek =D

Så fort han drar fram gitarren och börjar sjunga får jag fjärliar i magen. Men vilken tjej hade inte velat ha en pojkvän som kan både sjunga och spela gitarr?! Och sen vilka texter! Riktig charmknutte den här haha men åh så bra han gör det! ;)

Vill ha vill ha vill ha vill ha!!

XXX Lina

Brudkista

Vi har en jättefin träkista ståendes i den övre hallen.
Den har jag gått och suktat efter i hur många år som helst.
Den hade dessutom passat utmärkt som brudkista.

Jag älskar såna här små traditioner!

Nu skulle ju inte min brudkistas innehåll se riktigt likadant ut
som de man hade förr men det handlar ju om att det ska vara
användbara saker till hushållet sen när man är gift och bor ihop
och så. Det blir väl saker som sängkläder, dukar, gardiner,
handdukar, nåt litet set med verktyg så man klarar vanliga
katastofer hemma och annat bra. Nu har jag ju ingen mamma
här hemma som kan med kärlek och omsorg plocka ihop en
sådan som jag sen kan få med mig som hemgift men kanske
min fantastiske pappa kan åta sig denna uppgift. Jag har för
övrigt inga tvivel om att han säkert skulle göra ett bra bättre jobb
med den är min mamma iaf och han är mästare på små
personliga minnessaker och presenter!

Den dagen jag gifter mig kommer jag att vilja ha ett traditionellt
kyrkobröllop med alla de vanliga traditioner som omger det
både före och efter. Lysning, morgongåva etc. Det är både fint
och känns speciellt för min del. Jag ska göra lite fler efterforskningar
och se om inte jag kan hitta fler

Fashion-bore?

Jag har en rätt allmän klädstil och sminkar mig sällan. Hur tröttsamt som helst! Jag vill utmärka mig...fast inte för mkt men sådär lagom för att folk ska finna mig lite intressantare än vanlig "Svensson". Jag har alltid gillat de gamla engelska deckarserierna som Poirot och Miss Marple och även klädstilen man hade på den tiden då scenarierna utspelar sig. Så nu har jag tagit beslutet att anta denna stil som min nya.

Efter att ha surfat runt en del på internet och letat bakgrundsfakta och så vidare om min nya stil...som för övrigt är en blandning mellan 1880-tal och sent 1930-, tidigt 1940-tal i England...så visade det sig vara svårare än jag trott. Sen tror jag också att man får en något för romatiserad bild av stilen i serieavsnitten. Det jag hittat ser knappt ut som det jag sett i avsnittena men jag får jaga vidare och försöka komma på en lösning.

Extra roligt kändes det när serien Ghost Whisperer hade premiär. Efter att jag följt den ett tag märkte jag att hon fokuserar mycket på samma tidsepoker som jag vad gäller kläder och smycken och i serien har de ju verkligen lyckats att integrera modena med dagen trender vilket jag gärna också skulle vilja kunna. Något mer jag får jobba på!

Det gäller att hålla utkik på auktionskammare, second hand affärer, pantbanker och antikhandlare så ska det väl dyka upp något så småningom och ack så roligt det ska bli då! Kommer jag inte åt kläder så får jag leta mönster och försöka sy själv...hur nu det ska gå! =/ men övning ger färdighet!

Mvh

Lina

RSS 2.0